Назад

Результати роботи Tevitta

Результати роботи Tevitta LNZ Group ще три роки тому увійшов до «двадцятки» найбільших латифундистів України. І з тих пір міцно тримає своє місце. Але в 2022 році він свою діяльність сконцентрував не на розширенні земельного банку — що зрозуміло, оскільки за українську землю зараз ведеться війна, а переважно на розвитку нових для себе видів діяльності. Тим самим в черговий раз продемонструвавши, що LNZ Group — багатопрофільний холдинг. Тому при виборі компанії для оцінки впливу на агробізнес в Україні головного виклику 2022 року — війни, — сумніви нас не мучили. Погодьтеся, здатність в умовах воєнного часу розвиватись на нових ринках — цікава тема.

Незважаючи на війну, бренд Tevitta зміг наростити потужності по виробництву, та зберіганню, та, безпосередньо, по переробці. І хоча бренд вже працював у 2021 році, саме 2022 рік став роком повноцінного запуску та роботи. Бренд об’єднав виробництво саджанців, заморозку ягід, овочів та фруктів та реалізацію продукції на ринку. Голосно заявила про свій вихід на ринок компанія 7 лютого 2022 року. Тобто повномасштабне військове вторгнення підприємство фактично зустріло на етапі становлення. Але, незважаючи на обставини роботи, компанія впевнено тримає свою долю ринку серед експертів у ягідництві.

Бренд Tevitta має замкнуте коло виробництва, та закриває всі процеси самостійно — від вирощування до безпосередньої реалізації. Зокрема, розплідником в цьому сезоні вирощено 2 млн саджанців полуниці, 220 тис. саджанців малини і ожини і близько 50 тис. саджанців інших культур: шипшини, бузини, смородини і вишні. Компанія заклала два нових маточника для малини і полуниці, розплідник для дорощування саджанців і побудувала майже три десятка тунелей на площі більше 2 га для вирощування ягід. А ще заклала 60 га площ в полях для вирощування різної сировини для переробки — від полуниці до шипшини. Розплідник працює не тільки задля задоволення своїх потреб, а й охоче ділиться якісними саджанцями з фермерами, які займаються промисловим вирощуванням.

Завод по заморозці ягід, овочів та фруктів є одним із найпотужніших та технологічно оснащених заводів по заморозці в Україні. Загальні об’єми замороженої продукції у 2022 році становили приблизно 7 тис. т заморозки. Серед продукції в асортименті підприємства малина, солодка кукурудза, вишня без кісточки, гарбуз, бузина, смородина, чорниця, та інше.

 

У компанії задоволені результатом — завод в 2022 році вийшов практично на 100% завантаження. Більше того, розширив кордони експорту. Продукти потрапили вже на ринки Франції, Бельгії, Німеччини, Естонії та Англії. Крім того, вже на початку 2023 року заморожену продукцію бренду Tevitta можна буде зустріти на полицях магазинів України та інших країн Європи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Також буде цікаво
Бiльше статей
14.04.2023
Посадка суниці: підживлення та добрива
Читати далi
09.03.2023
Як підібрати систему живлення для ожини
Читати далi
27.02.2023
Вирощування і збут ожини: високий потенціал із мінімальними захворюваннями
Читати далi